اینستاگرام یک شبکه اجتماعی اشتراک گذاری عکس و فیلم میباشد .اینستاگرام توسط کوین سیستروم Kevin Systrom و مایک کریگرMike Krieger در سال ۲۰۱۰ برای سیستم عامل iOS ساخته شد. ورژن اندرویدی آن دو سال بعد در آپریل ۲۰۱۲ عرضه شد. نسخه تحت وب آن در نوامبر ۲۰۱۲ با امکانات کمتر در اختیار کاربران قرار گرفت و سپس در ماه آپریل 2016 برای سیستم عامل ویندوز موبایل نسخه ای را عرضه شد.
اینستاگرام
این اپلیکیشن به کاربران اجازه میدهد که عکس و فیلم های خود را به این سرویس آپلود کنند. کاربران میتوانند این فایل ها را با فیلترهای گوناگون اصلاح کرده و با تگ ها و اطلاعات مکانی آنها را دسته بندی نمایند. این عکس ها میتوانند به صورت عمومی و یا به صورت خصوصی برای برخی از کاربران به نمایش درآید. کاربران میتوانند با استفاده از هشتگ و موقعیت مکانی محتوای دیگر کاربران را جستجو کرده و عکس های دیگران را لایک کنند و با فالو کردن دیگران آنها را به تایم لاین خود اضافه کنند.
اینستاگرام
این خدمات به کاربران اجازه میداد که محتوایی با فرمتی به اندازه یک در یک آپلود کنند اما این محدودیت در سال ۲۰۱۵ کم شد. همچنین این سرویس قابلیت پیام رسانی و پست کردن چندین عکس و فیلم در یک پست را اضافه کرد. اینستاگرام در سانفرانسیسکو زمانی که کوین و مایک روی پروژه عکاسی موبایل بوربن با امکانات وب تمرکز داشتند متولدشد و شروع به رشد کرد. کلمه اینستاگرام از ترکیب دو کلمه تلگرام و اینستنت کمرا ( instant camera ) یا دوربین فوری ساخته شده است. در مارس ۲۰۱۵ کوین توانست ۵۰۰ هزار دلار سرمایه جذب کند. اولین عکس در جولای سال ۲۰۱۰ توسط کوین به اینستاگرام آپلود شد و آن عکس سگی در مکزیک بود و در آن از فیلتر x-pro2 استفاده شده بود.
اینستاگرام
قابلیت ها و امکاناتی که اینستاگرام برای کاربران قرار داده است بسیار زیاد و متنوع بوده و همین یکی از دلایل محبوب بودن و پرکاربردی بودن این اپلیکیشن می باشد شما می توانید در اینستاگرام تمامی خوانندگان یا بازیگران و یا چیزهای مورد علاقه تان را دنبال کنید و از اخبار روز دنیا خبر دار باشید. امروزه به دلیل شرایط کرونا و مجازی و اینترنتی شدن تمامی ارتباطات اینستاگرام بهترین گزینه برای گذراندن اوقات فراغت و یا خبر دار شدن از دیگران می باشد.
اینستاگرام
امکانات اینستاگرام به طوری میباشد که انگار سرزمین عجایب ای است که هر چیزی در آن پیدا می شود و هر ماه آپدیت ها و به روزرسانی های متنوعی در آن انجام می شود که رفتهرفته قابلیت ها و امکانات این شبکه اجتماعی را افزایش می دهد. مخاطبان بسیار زیاد این شبکه اجتماعی، باعث گسترده شدن افرادی است که میتوانید آن ها را در دایره ارتباطی خود قرار داده و با آن ها با توجه به مقاصد مشترک و یا اهداف مشترک ارتباط موثر برقرار نمایید.
اینستاگرام
به طور مثال پیدا کردن مشتری های مناسب محصولاتی که در یک کسب و کار تولید میشوند در اینستاگرام میتواند بدون هیچ هزینه ای باشد. البته بهتر است بدانید ویدیوهایی که در اینستاگرام قرار میگیرند محدود هستند و زمان آن ها باید برای هر پست یا هر صفحه از پست زیر یک دقیقه باشد. همچنین در هر استوری تنها میتوانید پانزده ثانیه از ویدیو را به اشتراک بگذارید.
یوتیوب به انگلیسی YouTube یک پلتفرم خدمات اشتراک ویدئو است. یوتیوب دومین وبسایت پرطرفدار جهان پس از گوگل و پیش از فیسبوک و بزرگترین شاخهٔ گوگل است که در نوار ابزار این وبسایت دیده میشود.
youtube
یوتیوب معروفترین وبسایت بارگذاری و تماشای ویدئو است که توسط سه کارمند پیشین پیپل در فوریه ۲۰۰۵ ایجاد شد. چاد هرلی، استیو چن، و جاوید کریم پس از موفقیتهای وبسایت فلیکر، تصمیم به ایجاد یوتیوب گرفتند.
you tube
محل این شرکت در سان برونو، کالیفرنیا است. این سایت به کاربران اجازهٔ بارگذاری، مشاهده و اشتراکگذاری ویدئو را میدهد و با استفاده از تکنالوژی ادوبی فلش ویدئو و اچتیامال۵، انواع ویدئوها مانند کلیپهای فیلم، تلویزیون و موسیقی و همچنین ویدئوهای وبلاگها، اوریجینال کوتاه و آموزشی را نمایش میدهد. این وبسایت قابلیت پشتیبانی از ویدئوهای سهبعدی و آناگلیف را دارد و با فرمتهای مختلفی از جمله فلش ویدئو سازگاری دارد. ویدئوهای این شرکت را میتوان در پلیاستیشن ۳، پلی استیشن ۴، وی و ایکسباکس لایو نیز تماشا کرد. نسخهٔ موبایل این وبسایت به صورت یک نرمافزار بر روی پلتفرم اندروید نیز در دسترس است.
you tube
بیشتر ویدئوهای این شرکت توسط افراد عادی و بعضی از ویدئوها توسط شرکتها و رسانههایی مانند سیبیاس، بیبیسی، هیولو، ویوو و برخی سازمانهای دیگر و برخی توسط خود یوتیوب بارگذاری شوند. افراد ثبت نام نکرده، میتوانند ویدئوها را تماشا کنند. افراد ثبت نام کرده میتوانند ویدئوها را در کانالشان بارگذاری کنند.
این روزها شبکه های اجتماعی زیادی در حال استفاده توسط کاربران می باشند که بیشتر جنبه اطلاع از حال و احوال یکدیگر را دارند. اما شبکه اجتماعی لینکدین، اولین شبکه اجتماعی می باشد که بر اساس روابط تجاری یا کسب و کار ساخته شده است که اولین نسخه این برنامه در سال 2002 میلادی رونمایی شد و از سال 2003 میلادی بصورت رسمی افتتاح شد و مورد استفاده کاربران قرار گرفت.
شبکه اجتماعی لینکدین
هیچ فرقی نمی کند که شما مدیر بازاریابی یک شرکت بزرگ هستید یا یک فروشگاه کوچک را مدیریت می کنید یا حتی محصل سال اول پوهنتون هستید یا فارغ التحصیلی که به دنبال کار است! شما می توانید با هر میزان تجربه و سواد از طریق لینکدین به دنبال زندگی حرفه ای که به دنبال آن هستید، باشید و با فرصت های کاری جدیدی را برای رشد شغل خود داشته باشید!
شبکه های اجتماعی لینکدین
شما می توانید شبکه اجتماعی لینکدین را به عنوان یک معادل فناوری پیشرفته برای وارد شدن به مشاغل حرفه ای می باشد که در این راستا می توانید با افراد بزرگ در کسب و کارها آشنا شوید و از آنها در خواست کار مناسب با تجربیات خود کنید. از این رو شما با استفاده از اطلاعات تماس یا دایرکت هایی به این شرکت ها می توانید با شرکت های بزرگ آشنا شوید و به آنها پیام دهید. قبل از انجام این کارها توصیه مهمی که می شود این است که تمام تجربیات خود را در قسمت پروفایل خود بصورت منظم و به ترتیب وارد کنید تا این اطلاعات توسط کاربران دیگر قابل خواندن باشند.
شبکه اجتماعی لینکدین
تاریخچه شرکت لینکدین اولین نسخه لینکدین در تاریخ 28 دسامبر سال 2002 میلادی طراحی و ساخته شد که طولی نکشید این شبکه اجتماعی در سال 2003 میلادی بصورت رسمی افتتاح شد. در اصل این شبکه اجتماعی توسط رید هافمن معروف که وی از اعضای paypal و همچنین Social.net بود تاسیس شد که در حال حاضر مدیر عامل کنونی این شبکه اجتماعی ” داندولف ” می باشد. اما طولی نکشید که طبق گزارشات انجام شده تعداد کاربران این شبکه اجتماعی بزرگ در سال 2013 از 259 میلیون کاربر گذشت که واقعا خارق العاده می باشد!
ریدهافمن
با این وجود شرکت بزرگ مایکروسافت از این پیشرفت غافل نشد و در تاریخ 13 ژوئن سال 2016 اعلام کرد که این سایت را به قیمت 26.2 میلیارد دالر را قصد خرید دارد و در نهایت موفق به خرید این سایت بزرگ شد. این روزها شرکت لینکدین دارای دفاتر زیادی در سراسر جهان می باشد که دفتر مرکزی آن در کالیفرنیا است. همچنین لازم به ذکر است که لینکدین قابلیت پشتیبانی بیش از 20 زبان زنده دنیا را دارد.
انواع شبکه های اجتماعی موضوعی است که در این مقاله به آن پرداخته ایم. شبکه های اجتماعی انواع مختلفی دارند که هرکدام نیز کارایی به خصوصی دارند. وقتی نام شبکه های اجتماعی می آید، همه ما فیسبوک، یوتیوب، اینستاگرام و … در ذهنمان می آید؛ اما در این مقاله انواع شبکه های اجتماعی را معرفی می کنیم و ۷ نوع از آن را می گوییم. شبکه های اجتماعی بسیار برای گوگل اهمیت دارد.
شبکه های اجتماعی
۱- شبکه های اجتماعی کامل سایت های شبکه های اجتماعی یکی از انواع شبکه های اجتماعی است که از معروف ترین آن ها میتوان فیسبوک، توییتر و لینکدین را نام برد. این پلتفرم ها به ما کمک می کنند که با دوستان و آشنایان، افراد مختلف و حتی برندها بتوان ارتباط برقرار کرد. در این نوع شبکه های اجتماعی می توان لحظات مختلف خود را با دیگران به اشتراک گذاشت، عکس و فیلم و سایر رسانه ها را بارگذاری کرد، گروه ایجاد کرد و در گروه های مختلف به بحث و گفتگو پرداخت. فیسبوک خالق این نوع شبکه اجتماعی است. آیا امکان دارد بحث شبکه های اجتماعی شود و از فیسبوک حرفی نزد؟ اما امروزه لیست انواع شبکه های مجازی بسیار زیاد است و برندها می توانند با توجه به نیاز خود شبکه اجتماعی مناسب خود را انتخاب کنند. به عنوان مثال برندهای خارجی که به دنبال قشر جوان هستند، شبکه های اجتماعی که توسط جوانان بیشتر استفاده می شود مانند اسنپ چت را انتخاب می کنند.
شبکه های اجتماعی کامل
۲-شبکه های اجتماعی بررسی احتمالا تا به الان این اتفاق برای شما افتاده است که قبل از خرید کالا و یا قبل از سفر به سراغ بررسی ها می روید و جستجو می کنید. دومین دسته از انواع شبکه های مجازی، شبکه های اجتماعی بررسی است. برخی شبکه های اجتماعی هستند که کاربران در آن می توانند بررسی ها و نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. به عنوان مثال برخی از این شبکه های اجتماعی مختص موضوع خاصی هستند مانند گردشگری و کاربران تجربیات خود را فقط در زمینه سفر و گردشگری به اشتراک می گذارند. مردم نیز از خواندن تجربیات دیگران لذت می برند و درباره بسیاری از موارد اطمینان پیدا می کنند؛ مثلا در زمینه گردشگری، هنگامی که کاربران تجربیات خود از مکان های تفریحی، هتل ها و … را به اشتراک می گذارند، بیننده اعتماد بیشتری به حرف نویسنده پیدا می کند.
شبکه های اجتماعی بررسی
۳- شبکه های اجتماعی تصاویر شبکه های اجتماعی که مختص تصاویر هستند و به صورت تخصصی در زمینه عکس فعالیت دارند، مورد بعدی از انواع شبکه های اجتماعی است. اینستاگرام یکی از شبکه های اجتماعی است که در این دسته قرار می گیرد و در افغانستان نیز محبوبیت زیادی دارد. شاید با خود بگویید که اینستاگرام که مختص عکس نیست و فیلم هم میتوان در آن قرار داد، همانطور که میدانید اینستاگرام در اصل برای اشتراک گذاری تصاویر است و فیلم را هم در کنار تصویر اضافه کرده است. شبکه های اجتماعی جدیدی نیز در این زمینه راه اندازی شده اند که این نشان دهنده اهمیت و محبوبیت این دسته از شبکه های اجتماعی در بین کاربران است. شبکه های اجتماعی مانند تیک تاک و اسنپ چت در حال رسیدن به محبوبیت زیادی هستند. پینترست نیز یکی از انواع شبکه های مجازی در زمینه تصاویر است که در جهان کاربران زیادی دارد.
شبکه های اجتماعی تصاویر
۴- شبکه های اجتماعی ویدئو نوبت میرسد به شبکه اجتماعی محبوب مردم! مردم از دیدن ویدئو لذت می برند و اکثر افراد ترجیح می دهند به جای خواندن متن، فیلم ببینند. همین موضوع باعث شده است که یوتیوب دومین سایت پربازدید جهان شود و چند میلیارد نفر از آن استفاده کنند. شبکه های اجتماعی ویدئو جز محبوب ترین شبکه هایی است که میتوان در انواع شبکه های اجتماعی آن را گنجاند. به جرات میتوان گفت یوتیوب کم نظیر است و با اینکه در این زمینه سایت ها و نرم افزارهای زیادی راه اندازی شده اند، اما هیچکدام نتوانستند حتی به یوتیوب نزدیک شوند!
شبکه های اجتماعی ویدیو
۵- شبکه های اجتماعی وبلاگی و انجمنی بعضی اوقات اشتراک گذاری متن و یا رسانه کافی نیست و می خواهید کمی دقیق تر و حرفه ای تر فعالیت کنید. Tumblr و Medium جز محبوب ترین رسانه هایی هستند که در انواع شبکه های اجتماعی میتوان نام برد. این نوع شبکه های اجتماعی معمولا فضای مناسبی برای وبلاگ نویسی و تولید محتوا در اختیار کاربران قرار می دهند.
شبکه های اجتماعی وبلاگی
۶- شبکه های اجتماعی بحث و گفتگو بحث و گفتگو و یا تبادل نظر تقریبا در اکثر شبکه های اجتماعی اتفاق می افتد، اما در شبکه های اجتماعی بحث و گفتگو که ششمین مورد از انواع شبکه های اجتماعی است، به صورت تخصصی و حرفه ای تر شاهد این موضوع هستیم. Reddit و Quora جز شبکه هایی هستند که در سراسر دنیا از محبوبیت زیادی برخوردار هستند اما متاسفانه هنوز در ایران این نوع شبکه های اجتماعی مرسوم نشده است. این نوع شبکه های اجتماعی معمولا برای ایجاد یک مکالمه و بحث و تبادل نظر حرفه ای طراحی می شوند. در اینجا کاربران می توانند آزادانه سوالی بپرسند و یا نظری بدهند و به بحث و گفتگو بپردازند.
شبکه های اجتماعی بحث و گفتگو
۷- شبکه های اجتماعی اقتصادی این نوع شبکه های اجتماعی معمولا امکان خرید و فروش را در اختیار کاربران خود قرار می دهند. از انواع شبکه های اجتماعی، این نوع اخیرا بسیار زیاد در بین مردم باب شده است و استفاده زیادی از آن می کنند.
در قسمت اول این مطلب 3 مزیت ساخت اپلیکیشن موبایل برای سازمان ها و ارگان ها مورد بررسی قرار گرفت. حال میخواهیم به 3 دلیل دیگر این امر بپردازیم و ببینیم از دیگر مزیت های ساخت اپلیکیشن موبایل یا همان ساخت اپلیکیشن تجاری برای فروشگاه ها و شرکت ها چیست؟
مزیت داشتن اپلیکیشن
4- افزایش فروش و سود ایجاد شده با ساخت اپلیکیشن موبایل شما: همانطور که گفته شد ساخت اپلیکیشن موبایل شما اگر به صورت حرفه ای انجام شده باشد باعث پخش شدن به صورت شبکه ای و دهان به دهان شده و باعث ورود به بازار جدید می شود. همچنین با توجه به ایجاد سهولت در خرید مشتریان باعث خرید بیشتر آنها از شما می شود که نتیجه این امر فروش بیشتر محصولات و یا خدمات شما و کسب سود بیشتر شما می شود.
مزیت ساخت اپلیکیشن
5- وفاداری مشتریان قبلی و یافتن مشتریان جدید: کاربران بیش از ۶۰ درصد از آنلاین بودنشان از طریق موبایل است. آمارها در حوزه تبلیغات ثابت کرده اند که مشتریان به فروشگاه هایی که اپلیکیشن دارند دید و حس بهتری دارند. ساخت اپلیکیشن موبایل و یا همان ساخت اپلیکیشن تجاری شما باعث ایجاد حس اعتماد بیشتر مشتریان قبلی و وفاداری بیشتر آنها به شما خواهد شد. همچنین می تواند باعث یافتن و جذب مشتریان جدید می شود.
مزیت ساخت اپلیکیشن
6- برندسازی: ساخت اپلیکیشن موبایل با تمام مواردی که در بالا گفته شد باعث برندسازی و ماندگاری نام و نشان شما در ذهن مخاطبان می باشد
خاطرات بیشتر کاربران در استفاده از گوشی های نسل قدیم مانند نوکیا در استفاده از بازی های آن مانند Snake یا همان مار است. پیشرفت تکنالوژی به حدی با شتاب پیش رفت که در طی فقط چند سال گوشی های ساده و نسل قدیم جای خود را به گوشی های نسل جدید و گوشی های هوشمند داده اند. در این تحولات صنعت و بازار تجارت نیز غافل نماند و از این تکنالوژی به نفع خود یاری جست. با رونق گرفتن و فراگیر شدن طراحی اپلیکیشن موبایل ( نرم افزار موبایل ) و بازی های مختلف برای گوشی های هوشمند شرکت ها و سازمان ها نیز به فکر طراحی اپلیکیشن موبایل ( نرم افزار موبایل ) به صورت اختصاصی خودشان افتادند.
1- تمایل کاربران برای استفاده از اپ به جای وب سایت: به دلیل کاربری آسان تر، امکانات بیشتر موبایل مانند دوربین به عنوان اسکنر QR-CODE، استفاده از امکان دسترسی آفلاین و دیگر ویژگی ها، طراحی اپلیکیشن موبایل ( نرم افزار موبایل ) محبوبیت بیشتری نسبت به سایت دارد ولی این به مفهوم جایگزینی نرم افزارهای موبایل به جای طراحی وب سایت نیست بلکه به مفهوم مکمل بودن این دو در کنار یکدیگر است.
مزیت ساخت اپلیکیشن موبایل
2- ورود به بازار های جدید و افزایش مشتریان: استفاده زیاد از گوشی هوشمند و در ارتباط بودن افراد با یکدیگر باعث شده است که اگر طراحی اپلیکیشن موبایل یا همان نرم افزار موبایل به صورت حرفه ای و کاربر پسند باشد باعث فراگیر شدن این نرم افزار ها و معرفی افراد به یکدیگر می شود که باعث پخش شبکه ای آن شده و باعث ایجاد یک بازار جدید و مشتریان جدید می شود.
مزیت ساخت اپلیکیشن موبایل
3- سهولت در خرید مشتریان: بر طبق تحقیقات انجام شده مشتریان در لحظه خرید از هیجان احساسی بهره می برند و در لحظه بیشترین اعتمادی که به یک برند پیدا می کنند همان برندی است که بیشتر در معرض دیدشان بوده است و یا آن را بیشتر دیده اند. در هنگام ساخت اپلیکیشن موبایل ( ساخت اپلیکیشن تجاری ) اختصاصی شما یک لوگو طراحی می شود. حال فرض کنید هر روز اسم شما هر روز در جلوی چشم مخاطبین اپلیکیشن شماست. این امر کمک شایانی در زمانیکه مخاطبین شما قصد خرید محصولی شبیه به محصولات شما را دارند می کند و اپلیکیشن شما می تواند اولین انتخاب و راحت ترین انتخاب مشتریان شما باشد.